לחתול אף רטוב והוא מניד בראשו מדי פעם

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/12/2015 | 13:55 | מאת: זינה

שלום. לחתול שלנו בזמן אחרון אף מאוד רטוב (ללא נזלת). הוא מתעטש מדי פעם ומניד בראשו. לפני כמה חודשים הייתה לו דלקת בחניכיים ועקרו לו שתי שיניים. זה יכול להיות קשור? ומה יכולה להיות הסיבה לתופעות כאלה? תודה

06/12/2015 | 18:12 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום זינה האבחנות המבדלות למצבו שעולות בראשי: דלקת דרכי נשימה עליונות אלרגיה / אסטמה גוף זר בדרכי הנשימה אם מבוגר יותר אז גם מסות ( גידולים) בדרכי הנשימה או במערכת עיכול עליונה. חתול לא אמור להתעטש אם הוא בריא, לכן אם ממשיך להתעטש המלצתי החמה היא לקחתו לבדיקה לפני שהמצב יהפוך לדלקת ריאות. רטיבות האף אינה אמורה להעיד על בעיות שיניים, אך לכל כלל יש יוצא מן הכלל... שבוע טוב וחג שמח

מנהלי פורום וטרינריה