כלבה צעירה עם דלקות שתן ובריחות שתן...

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 11:53 | מאת: נעה

יש לי כלבה לברדור בת שלוש וחצי בערך, והיא סובלת בשנתיים האחרונות מדלקות שתן רבות מאוד. רוב הזמן הדלקות מופיעות בקיץ, אך גם בחורף היא סובלת מהבעיה. היא שותה המון ואנו אפילו ממלאים עבורה דלי גדול של מים במקום קערה רגילה, שהיא רק שלה בכדי שתמיד יהיה לה כמות גדולה של מים. קיבלנו בעבר כדורים מהוטרינרית שלנו והכדורים לא טיפלו בבעיה. דרך המלצה של מכרים שכלבתם גם כן סובלת מדלקות שתן התחלנו לתת לכלבה טבליות "קרנברי" - 100% טבעי, בזמן דלקות השתן (קרנברי זהו פרי יער המזכיר את הפטל וידוע כמקל ואף מעביר לגמרי דלקות שתן אצל בני אדם דווקא) , והטבליות מטפלות בדלקות שלה כמו קסם, אך בשנה האחרונה החלו אצל הכלבה גם בריחות שתן, בערך פעמיים/ שלוש פעמים בשבוע , ז"א היא שוכבת על הרצפה וממש "מטפטפת" שלולית של שתן ואפילו אם היא ערה באותו זמן היא לא מרגישה, ואפילו לא קמה. זה מאוד מדאיג אותנו כיוון שהיא עוד צעירה ואני דואגת שהבריחות שתן אולי נובעות מכך שנתתי לה את הטבליות קרנברי. מה ניתן לעשות כאשר הכדורים השגרתיים שנותנים לדלקות השתן לא משפיעים על הכלבה? והאם הופעות בריחות השתן מרמזות על בעיה יותר רצינית, שאולי היא כתוצאה מטבליות הקרנברי?

24/07/2001 | 22:11 | מאת: דר' אדיר שיפרון

יתכן ולכלבה בעייה רצינית יותר, יש לבצע אולטראסאונד, צילום רנטגן ולשלוח את השתן לתרבית במעבדה.

מנהלי פורום וטרינריה