תילוע לחתולים כל חצי שנה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

11/08/2015 | 09:07 | מאת: אנה

שלום! יש לי שני חתולים בני שנה. חשוב לציין שהם חתולי בית שלא יוצאים לרחוב בכלל. עד עכשיו עשינו תילוע פעם בחצי שנה ובדיוק עכשיו הגיע הזמן לעשות אך התחלתי לקרוא קצת על זה והבנתי שאולי אין צורך. אני לא רואה שום סימנים על החתולים שיש להם תולעים(אין הארגז צרכים ולא על החתול),פרעושים אף פעם לא היו להם וגם לא חושבת שיש - איך אפשר לדעת אם יש פרעושים? האם עדיין יש צורך לעשות תילוע מונע כל חצי שנה? הרי זה טיפול ולא חיסון. לגבי סוג טיפול - הוטרינר שלי אמר שהוא נותן נגד 2 סוגי תולעים - לא יודעת איזה בדיוק אבל הוא נותר זריקה וסירופ שעולים : 90-120 שח לזריקה 50 שח סירופ. האם זה נשמע הגיוני? שמעתי משהו על כדורים שאפשר לתת במקום? הודה מאוד על תשובה

11/08/2015 | 09:38 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום אנה אני מעדיף לתלע חיות כשרואים תולעים או כשיש צואה רכה /שלשול. אצל חתולים לרוב רואים תולעים סביב פי הטבעת דמוי שומשום. נגד פרעושים אני כן ממליץ לטפל מכיוון שהרבה פעמים אנחנו מביאים אתנו פרעושים/ביצים דרך הנעליים.. לגבי המחירים, אני לא יודע באיזה חומרים הוטרינר משתמש כך שקשה לי לענות לך. אני לרוב משתמש בכדורי צסטל/דרונטל העולים 20 שח לכדור. כדור מתאים למשקל 4 קג של חתול. כשנותנים טיפול נותנים פעמיים פעם ראשונה ביום 0 ופעם שניה כעבור עשרה ימים. מקווה שעזרתי... שבוע טוב

מנהלי פורום וטרינריה