עיקור חתולה לאחר כמה המלטות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

16/02/2015 | 19:53 | מאת: חתול

שלום, יש לי חתולה בת שנתיים ו3 חודשים, ההמלטה הראשונה שלה הייתה שנה שעברה באפריל, והפעם השנייה שלה היום, הבנתי שעיקור מותר לבצע עד גיל 6 חודשים, מה הגיל המאוחר שמותר לעיקור חתולה? *והאם זה עוד יותר מסוכן בגיל מבוגר יותר? זה מסוכן לעקר חתולה לאחר 2-3 המלטות כי אנחנו רוצים לעקר אותה אחרי המלטה 3. *אם זה לאחר המלטה 3 זה עוד יותר מסוכן? *הבנתי שלחתולות שגידלו עטינים יש סיכוי לחלות בסרטן השד יש דרך למנוע את זה ? אשמח לדעת כמה שיותר על זה כדי להיות בטוח אם אפשר לעקר אותה כי אנחנו לא מתכוונים לזווג אותה המון פעמים הבנתי שזה פוגע בבריאות החתולה והגורים.. תודה רבה לעוזרים!!

17/02/2015 | 12:49 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום ניתן לעקר מגיל 6 חודשים ולאחר מכן ניתן לעקר בכל גיל ואף רצוי אם אתם לא רוצים לזווג אותה שוב. ככל שתעבור פחות ייחומים כך יקטן הסיכוי לחלות בסרטן. ככל שהחתולה מתבגרת ישנם יותר סיכונים בהרדמה ולכן רצוי לעקר כמה שיותר מהר.

מנהלי פורום וטרינריה