כאב שיניים לחתולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 11:48 | מאת: אילת

יש לי חתולה מבוגרת בת כ12-13 שנים שבשנה האחרונה סובלת מכאב שיניים - כל פעם שהיא אוכלת היא נתקפת כאב ובורחת מהמקום בצעקה. בעבר החתולה היתה שמנה למדי ואף הומלץ לעשות לה דיאטה, אולם מאז שהחלו הכאבים היא רזתה מאד והיום היא ממש שחיפה. החתולה חצי מבויתית היא נותנת שילטפו אותה אך לא ניתן להרים אותה, והיא חיה בגינה. לצורך הבאתה לטיפול שיניים אצל וטרינר יש להרדים אותה מפני שאין שום דרך ללכוד אותה (בעבר נוסה לצורך עיקור ולא הצליח ונאלצנו להביא וטרינר שהרדים אותה במקום ולקח אותה). הוטרינר אמר שאם היא תורדם באופן כזה (בבית) יש סיכוי גבוה שהיא לא תחזיק מעמד מפאת גילה. מה עושים?

24/07/2001 | 17:32 | מאת: Trinity

נותנים כדור טישטוש תופסים ולוקחים לוטרינר! כמו שזה נשמע, החתולה לא תחזיק מעמד עוד הרבה זמן בלי לאכול כמו שצריך, ולכן צריך לעשות הכל כדי להגיע איתה לוטרינר ושם לטפל בבעיה. יש לך כלי נסיעה לחתולים? אם לא, אז הגיע הזמן לקנות! אם כן, אז אפשר לכסות את החתולה במגבת (גם מסביב לעיניים שלא תראה) ולהכניס אותה בזריזות לכלי, לפני שתשים לב למה שקורה. חייבים להביא את החתולה הזו לטיפול אצל הוטרינר בכל דרך שהיא! בהצלחה

25/07/2001 | 09:23 | מאת: אילת

שיטת כדור הטשטוש (גם בכמות גדולה שהיתה מטשטשת בן אדם) והשמיכה נוסתה מספר פעמים בעבר והיא לא עבדה - החתולה נעשית משוגעת והיא מתחילה לרוץ בכל הבית ולקפוץ על חפצים - והיא שורטת כל מי שמתקרב אליה. אם בכלל כדור הטשטוש גורם לה להיות היפראקטיבית ועצבנית.

24/07/2001 | 22:15 | מאת: דר' אדיר שיפרון

כאב השיניים לא יעלם אם לא תצליחי להביא את החתולה לטיפול שיניים

מנהלי פורום וטרינריה