השמנת יתר בחתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

12/02/2014 | 09:41 | מאת: מעין

ד"ר מור שלום, יש לי שתי שאלות - (1) תהיתי מה הכמות המומלצת של אוכל לחתול (ביתי ודי עצלן)? התברר לי שהחתול הביתי שלי שוקל כ-11 (!!!) ק"ג, בן 4. הוא מאוד אוהב לאכול ובוכה מאוד אם נגמר לו האוכל. (2) אני מגדלת בבית שני חתולים ויש חתול רחוב שאני מאכילה מזה שנולד (4 שנים) שאני מעוניינת לצרף ללהקה. מה דעתך (יש האומרים שלאור גילו עדיף לו להישאר ברחוב)? תודה!

17/02/2014 | 18:22 | מאת: ד"ר טליה מור

מעין, את חייבת להוריד לחתול את המשקל. במקביל לבדוק אם אינו סובל מבעיה בריאותת המאופינת ברעב מוגבר. הורדה במשקל על ידי מזון רפואי מיוחד שקונים אצל וטרינרים צרוף חתולים יכול להיות בעייתי, ותלוי באופי החתול ושאר חתולי הלהקה. חובה לפני שמנסים לסרס אותו ולדאוג לעשות כך לשאר החברים.

מנהלי פורום וטרינריה