מושב תלמי יפה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

01/03/2013 | 21:47 | מאת: גבריאל

יש לי כלב זכר בינוני בגודלו , כלב ידידותי ונאמן אבל פה ושם הכלב חוזר הביתה חבול ונשוך אפילו מצבים של פצעים עקב נשיכות יש משהו במצבים ראשונים לתת לכלב בכדי להפחית לו את הכאב ? הבנתי שאקמול לא בה בחשבון אז מה כן בברכה גבריאל

02/03/2013 | 12:33 | מאת: ד"ר טליה מור

גבריאל, אם הכלב לא מסורס, זה יהיה נכון לסרס אותו . אין לתת בשום אופן תרופות של אנשים לכלבים מבלי להתייעץ עם וטרינר, שכן ישנן תרופות שיכולות לגרום להרעלות של ממש ולתופעות לוואי חמורות. תרופות וטרינריות ומשככי כאבים ניתן לרכוש רק דרך וטרינרים. ישנם מקרים בהם ניתן לתת אופטלגין באופן חד פעמי כאשר חישוב המינון נעשה על פי משקל הכלב . פציעות ונשיכות לא אחת מחייבות בדיקה מעמיקה, טפול כירורגי ואנטיביוטי, המנע מלטפל לבד בבית, בשביל זה יש וטרינרים... שבת שלום.

מנהלי פורום וטרינריה