כלבה מלאה בנוזלים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

13/02/2013 | 15:04 | מאת: אורי

שלום רב, הכלבה שלנו בת 8.5 שנים בתחילת חודש דצמבר החלה להתנפח באיזור הבטן , התנפחות משמעותית ביותר, הגענו לבית חולים לחיות ברחובות והפנו אותנו לרופא לב לכלבים. הוא ביצע לה אולטראסאונד וקבע כי יש לנקז את הנוזלים מאיזור הלב וחלל הבטן סה"כ נוקזו 2 ליטר של נוזלים. בנוסף סיפק לה תרופות לא עזרו. אחרי שבוע שוב הכלבה התנפחה והחליטו שיש לנקז אותה שוב ולנתחה על מנת להוציא את המעטפת סביב ליבה. היום שבוע אחרי הניתוח הכלבה שוב נפוחה כמו בעבר והתקשרו מהמרפאה ואמרו כי לפי הבדיקות נמצא אצלה גידול בלב וכי יש לקבוע תור לאונקולוג. העניין נשמע דיי תמוה כי ביצעו לה בדיקות רבות ולא מצאו שום גידול. האם הגידול יכול להיות הסיבה להצטברות הנוזלים אצל הכלבה ? אנחנו נורא מבולבלים וחסרי אונים. נשמח לשמוע את חוות דעתך תודה!

13/02/2013 | 16:24 | מאת: ד"ר טליה מור

אורי, האם באולטרסאונד שביצעו ראו עדות לגידול ? איזה חומר נשלח למעבדה לצורך בדיקה ? רקמה או נוזלים, איזו בדיקה בוצעה ? איזה סוג של גידול ואיפה אובחן ? גידול בבסיס הלב , בפריקרדיום או בעליות בהחלט יכול לגרום לתמונה קליניית כמו שציינת. האם הייתם אצל דר דני אוהד ? שכן הוא קרדיולוג וטרינרי מומחה מספר אחת בתחומו.

מנהלי פורום וטרינריה