קרציות אצל חתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/12/2011 | 00:50 | מאת: לינדי

שלום, לפני כחודשיים אימצתי חתולת רחוב. שמתי לב שיש לה באיזור הצוואר מס? פצעים (אני לא יודעת מה זה בדיוק, אני מרגישה בליטות). ראיתי גם לכלוכים שחורים כמו פלפל באיזור הצוואר. מתחת ליד יש בלוטה ורדרדה עם צבע לבן שבהתחלה חשבתי שזה הפטמה שלה עם חלב שהתייבש( היא המליטה לפני כחודשיים). ריססתי היום גם אותה וגם את הגורה בתכשיר נגד פרעושים ולמרות זאת ראיתי שעל הגורה הולך יצור שחור. אני לא יודעת אם מדובר בקרציה או פרעוש....וכולה מלאה בקסקסים לבנים. האם אצל שתיהן מדובר באמת בקרציות? מה ניתן לעשות??? האם יכול להיות שהאמא כבר הרבה זמן עם קרציות וזה הזיק לה????

04/12/2011 | 13:15 | מאת: ד"ר טליה מור

נשמע כי מדובר בפרעושים, יש להשתמש בתכשיר מתאים. אני אישית מוצאת כי טיפול באמולות הינו יעיל יותר ונח יותר אך חשוב לשים לב להשתמש בתכשיר מתאים על פי המשקל והגיל. הקשקשים יכולם להיות מסיבות שונות וכאשר מדובר בחתולי רחוב כדאי מאד לשלול אפשרות של פיטריה.

06/12/2011 | 21:24 | מאת: לינדי

היי, פטריה באיזה מקום? אני יכולה לבדוק זאת לבד? בעיקרון חיסנתי אותה לפני כשבועיים. בנוסף, ראיתי עכשיו שהיא ( הגורה ) הקיאה. היא לא משלשלת. האם זה קשור?

מנהלי פורום וטרינריה