שאלה לוטרינר-ניקוי שיניים לכלב סוכרתי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

02/01/2002 | 18:24 | מאת: אפי

שלום רב ברשותי פיצ'ר מעורב בן 6. לפני כ-3 שנים נימצא שהוא חולה סכרת ומאז הוא מקבל זריקת אינסולין כל יום. מצב השיניים שלא די בסדר אבל הוטרינר ממליץ לעשות לו ניקוי שיניים, הניקוי מתבצע בהרדמה מלאה ומזה אני חושש. לדברי הוטרינר לא נישקפת לו סכנה אבל אני שמעתי שאצל בני אדם חולי סוכרת שעברו הרדמה כללית יש לפעמים בעיות. מה לעשות??

02/01/2002 | 22:44 | מאת: דר' אדיר שיפרון

אפי שלום, בכל הרדמה יכולות להיות בעיות, הדבר נכון במיוחד בבע"ח שאינם בריאים ב 100 % (לדוגמא סכרת ), למרות זאת לפעמים אין ברירה, אי טיפול בשיניים יכול לגרום לכלב כאבים ובעיות בריאות נוספות. לכן יש להרדים את הכלב בחומרים מסויים אשר ניתן לנטרל בקלות יחסית כגון גז הרדמה או DORMITOR

02/01/2002 | 22:44 | מאת: דר' אדיר שיפרון

אפי שלום, בכל הרדמה יכולות להיות בעיות, הדבר נכון במיוחד בבע"ח שאינם בריאים ב 100 % (לדוגמא סכרת ), למרות זאת לפעמים אין ברירה, אי טיפול בשיניים יכול לגרום לכלב כאבים ובעיות בריאות נוספות. לכן יש להרדים את הכלב בחומרים מסויים אשר ניתן לנטרל בקלות יחסית כגון גז הרדמה או DORMITOR

06/01/2002 | 08:40 | מאת: אפי

תודה רבה (-:

23/01/2011 | 22:47 | מאת: חן

שלום שמי חן ויש לי גורת קינג צארלס בת 3 חודשים. עכשיו שהיא מתחילה לגדול מתחילים לשים לב שהשיניים שלה התחתונות בפנים ממש לעומת העליונות. נראה כיאילו הלסת התחתונה שלה ממש בפנים. האם יש טיפול לזה ואם כן איזה? אם לא - האם זה מפריע לה שזה ככה? תודה

23/01/2011 | 22:47 | מאת: חן

שלום שמי חן ויש לי גורת קינג צארלס בת 3 חודשים. עכשיו שהיא מתחילה לגדול מתחילים לשים לב שהשיניים שלה התחתונות בפנים ממש לעומת העליונות. נראה כיאילו הלסת התחתונה שלה ממש בפנים. האם יש טיפול לזה ואם כן איזה? אם לא - האם זה מפריע לה שזה ככה? תודה

מנהלי פורום וטרינריה