פריצת דיסק אצל כלבים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

21/10/2011 | 22:24 | מאת: יפעת

ד"ר שלום יש לי בולדוג צרפתי בן 9 ולפני יומיים הוא התחיל לצלוע צליעה קלה ברגל ימין האחורית דאגתי שהוא ינוח כמה שיותר ונדמה שלעיתים הוא דורך עליה ולעיתים הוא מחזיק אותה באוויר.. היום לקחתי אותו לוטרינרית חדשה שע"י מישוש החוליות קבעה שיש לו פריצת דיסק ישנה בגב ושהצליעה זו השלכה של הכאב על הרגל. היא רשמה לו 5 מ"ג פרדניזון ואמרה שאסור לו ללכת בכלל שבועיים ושאם הוא יתאמץ הוא יכול להיות משותק בסוף אני חייבת לציין שהוא היה בסדר גמור עד לפני יומיים ושהוא לא קיבל מכה כל שהיא אני לא מאפשרת לו תנועה בכלל אבל הוא נראה נורא מסכן שהוא מוגבל ככה אני ממש מודאגת מזה שהיא אמרה שיש אפשרות לשיתוק.. האם זה נכון?!... מתנצלת על האורך... אני אשמח מאוד לדעה שנייה..... תודה רבה. יפעת

23/10/2011 | 08:36 | מאת: ד"ר טליה מור

יפעת, בכדי לאבחן בוודאות פריצת דיסק יש לעשות ct במקרים קלים מנוחה ותרופות אנטידלקתיות יכולות לעזור, במקרים שאינם מגיבים לטיפול או המלווים בדפיציט ניאורולוגי יש לשקול טיפול כירורגי.

מנהלי פורום וטרינריה