חתולה אלימה במיוחד- מה עושים?!

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 10:40 | מאת: אורן

החתולה הפרסית שלי רגישה לרעשים חדים (חריקת דלת, קולות גבוהים וכו'..) בכל פעם שהיא שומעת קולות לא רצויים היא מתנקמת בי בנשיכות איומות ושריטות שאלוהים ישמור. היא מחוסנת לכל מה שצריך, מטופלת היטב ואוכלת טוב. מה לעשות, אני לא רוצה לותר עליה, האם יש משהו שיכול לעזור (מלבד שיריון מברזל) ????! בעבודה כבר חושדים שאני מתאבד פוטנציאלי (מרוב שריטות בידיים), הצילו !!

24/07/2001 | 11:17 | מאת: אורנה

אורן שלום א. אפשר לשמן את צירי הדלת (באמת, בלי ציניות). ב. מה זה "קולות גבוהים" טון או עוצמה? ג. החתול שלי לא שורט מאלימות אלא תוך כדי משחק ולכן גם הידיים שלי קצת שרוטות. מה שאנחנו עושים זה כל שבועיים גוזרים לו את השפיץ של הציפורניים (רק שני מילימטר לא יותר!!) בעזרת קוצץ ציפורניים, וכך המגע פחות קטלני. אם מישהו ימליץ לך לעקור לה את הציפורניים, בבקשה, אפילו אל תחשוב על זה לרגע כאפשרות. ד. האם היא מקבלת ממך מספיק תשומת-לב, משחק, פינוק ואהבה? בהצלחה

24/07/2001 | 12:34 | מאת: יעל

אורן שלום, גם אני סבלתי מבעיה דומה ווטרינר נתן לי פתרון שעבד עם החתולה שלי . קח שפריצר (כמו של נוזל לניקוי חלונות) מלא אותו במים (לא חומר אחר, שלא יהיה מסוכן), וכשהחתולה שלך תנשך או תשרוט אותך פשוט תתיז עליה מים. בעתיד החתולה תרתע רק מלראות את השפריצר בידך ויש סיכוי גדול שתפסיק את ההתנהגות האלימה מהפחד מהמים.

24/07/2001 | 13:01 | מאת: רעות

הקופצניות של החתולה שלך יכולה להיות מזה שהיא לא רגילה לרעשים ולקולות גבוהים.....יכול להיות שהזמן ירפא, אבל אם לא ואם זאת חתולה שיש לך כבר זמן ניכר והיא עדיין מגיבה ככה אז : א. אל תחזיק אותה בכוח מתי שיש רעשים שמפריעים לה (משום מה לא נדמה לי שהחתולה רודפת אחריך ושורטת אותך... ) ב. נסה להרגיע אותה מבלי להחזיק אותה תחילה, בקול רך ושקט. ג. כשהיא כן מצליחה לשרוט - תשתמש ב-"נו, נו" המפורסם...מה חשבת שרק כלבים מבינים? גם חתולים ניתנים לאילוף... מספיק להרים את הקול ובקול קשוח וחזק לאמר "לא" ואפילו לתת "פליק" קטן על האף (לא חזק - רק בשביל ההרתאה) --- ותאמין לי שזה עובד, לי יש "נמרה" לשעבר בבית!

24/07/2001 | 22:24 | מאת: דר' אדיר שיפרון

יתכן מאוד והחתולה משועממת, נסה להביא לה עוד חתול לחברה, תן לה הרבה תשומת לב ופעל בשיטת השפריצים הממלצת על ידי יעל

מנהלי פורום וטרינריה