חתול שותה הרבה מאוד מים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

22/10/2020 | 14:16 | מאת: רונית

אשמח לייעוץ - חתול זכר מסורס בן 10 וחצי שנים, שותה הרבה מאוד מים במהלך היום בצורה שדי מדאיגה אותי, ומשתין כמה פעמים ביום. בבדיקות הדם שנערכו לפני שבועיים וחצי הקריאטנין היה 2.3. אוריאה 36, ובדיקת ריכוז שתן יצאה תקינה - SG>1.050. מעבר לזה החתול בסדר, שאר בדיקות הדם תקינות, התאבון בסדר (האמת שלפעמים יותר לפעמים פחות). מה צריך להיות השלב הבא? האם על סמך נתונים אלה כבר אפשר לאבחן שמתחילה בעיית כליות ולהתחיל טיפול תומך/מעבר למזון רפואי, או שעוד מוקדם וצריך לבצע בדיקות נוספות, ואם כן - אילו? תודה רבה.

חשד סביר לכשל כליה. ממליץ לבצע אולטראסאונד בטן. אין מניעה לעבור כבר כעת למזון כלייתי לחתול.

מנהלי פורום וטרינריה