מאיפה התוכי שומע? ...........

דיון מתוך פורום  וטרינריה

05/10/2020 | 10:03 | מאת: יעל

היי, רק רציתי לשאול איך נקרא החלק הזה של החור בראש? האם הם שומעים בתדרים כמו של האדם?

צר לי אבל לא הבנתי כוונתך

אולי זה יעזור: חוש השמיעה הוא החוש השני בחשיבותו אצל העופות והתוכאים בפרט. מבנה אוזניהם הוא דמוי משפך, מבנה המאפשר להתמקד בקול בצורה טובה ויעילה. האוזניים, אשר ממוקמות מעט מאחורי ומתחת לעיניים, מכוסות בנוצות רכות אשר מספקות הגנה. שמיעתם של העופות רגישה יותר משל בני האדם על אף שטווח השמיעה לרוב נמוך יותר. הם שומעים את אשר שומע האדם באופן שונה וקולטים את הקול בדרכים שונות. לעופות כושר זיהוי והבחנה בין צלילים חד מזה של האדם, הם רגישים במיוחד לשינויים בגובה הצליל, בטון ובקצב ונעזרים בשינויים אלה על מנת לזהות עופות אחרים ולפענח התראותיהם. העופות והתוכאים משתמשים בשירים, קריאות וצלילים שונים במצבים שונים על מנת להתריע בפני סכנה, לסמן ולתבוע שטחים טריטוריאליים ואף להציע שיתוף מזון עם עוף אחר. התוכאים (והעופות בכלל) בעלי שמיעה אבסולוטית. הם מסוגלים לזהות צליל על פי גירוי שמיעתי בודד. העופות מסוגלים לשמוע צלילים קצרים אשר אוזן האדם לא מסוגלת לקלוט. האדם יכול לקלוט צליל אחד, תו מוזיקלי לדוגמה, אשר אורכו הוא 5 מאיות השנייה בעוד שציפור יכולה לקלוט צליל שאורכו כחצי מאית השנייה, המשמעות היא שבזמן שבני האדם קולטים צליל אחד העופות מסוגלים לשמוע עשרה.

מנהלי פורום וטרינריה