מלטז מעורבת בשיצו אחרי המלטה.

דיון מתוך פורום  וטרינריה

04/08/2020 | 06:38 | מאת: ר. מ.

שלום, הכלבה קטנטנה, המליטה 4 גורים גדולים יחסית לפני 3 ימים. לאחר ההמלטה רעדה והתנשפה. לקחנו אותה לווטרינר שביצע רנטגן ואולטראסאונד ושלל המצאות גור או שיליה. בבדיקת דם היה גלוקוז וסוכר תקין. מאז לעיתים עדיין מתנשפת, בעיקר בזמן ההנקה (היא מניקה כששוכבת על הגב והגורים מטפסים עליה), מלחיתה המון, ופעמים רבות רצה בבית וחופרת בורות. מספר פעמים מצאתי שהיא הופכת את השמיכה שעליה שוכבים הגורים וכמעט פוגעת בהם בכך. היא אוכלת מזון גורים כבר מאמצע ההיריון ונראה שמעבר להתנהגויות המוזרות היא מטפלת בגורים יפה, ועם זאת היא לא יושבת איתם כל היום, וכשהם יונקים הם נראים כאילו הם "נלחמים" הפטמה ומושכים בה בכוח (ראש אחורה וקדימה). עד כה הם עלו בממוצע כמעט 10 אחוז בכל יום. האם התנהגות האמא הגיונית? מדוע מלחיתה ועדיין לפעמים מתנשמת? מדוע חופרת והופכת על הגורים את השמיכה? האם גורים תמיד "רבים" עם הפטמה? האם העלייה במשקל מתאימה? יש כל כך מעט חומר קריא. על התנהגות תקינה לאחר המלטה, אשמח לעזרה. המון תודה...

התנהגויות אלו יכולות להכלל בתחום הנורמה. אם כולם מרגישים טוב אל דאגה... יש וריאביליות גדולה בהתנהגויות של כלבות לאחר המלטה...

מנהלי פורום וטרינריה