כלב מפרכס

דיון מתוך פורום  וטרינריה

31/01/2011 | 21:58 | מאת: נועה

הייתי בבית עם מזגן על חום די גבוה. הכלב פתאום התחיל לפרכס בלי שום סיבה ורציתי לדעת האם זה יכול להיות מחום בבית? נתתי לו חלב מיד כי חשבתי שזה רעל והוא התחיל להקיא המון ורעד ואחכ הרגיש טוב ומה אפשר לעשות כאשר כלב מפרכס בגלל שאכל רעל? מה הטיפול הראשוני שניתן לעשות? שמעתי סוג של תרופת סבתא, לתת לו חלב?

01/02/2011 | 12:09 | מאת: ד"ר טליה מור

נועה, יש להבדיל בין רעידות,פירכוסים או עוויתות, אשר הסיבות להופעתן רבות. מפניתך לא ברור לי באלו מן המצבים מדובר. הטיפול בהרעלות שונה בהתאם לסוג הרעל. חלב יכול לנטרל חלקית רעלים מסוימים, אך אינו מהווה את הטיפול המרכזי. בכל מקרה של חשד להרעלה יש לגשת בדחיפות לצורך קבלת טיפול וטרינרי.

מנהלי פורום וטרינריה