איך לדעת אם הארנב בסדר?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/07/2020 | 21:58 | מאת: יהלי

היי, קיבלנו ארנב בן חודש לפני יומיים, בהתחלה הוא אכל כרגיל, ידוע לנו מהבעלים הקודמים שהם טיפלו בו היטב ביחד עם משפחתו הגדולה לפני שחולק, תזונה מאוזנת ובריאה. מאז שהארנב הגיע אלינו אני חוששת שהמצב שלו מדרדר, אנחנו מספקים לו את אותה תזונה, גזר, אוכל יבש של ארנבים, מים, גם עלים כמו חסה, אבל הוא מסרב לאכול..ליד הפח הייתה פיסת פיצה קטנה, קצת סוכר ומעדן חלבי שנזל ואת זה הוא העדיף על פני הגזר, יש לומר שהרחקנו ממנו את האוכל האסור,עכשיו לא משנה כמה אנחנו מנסים להאכיל אותו באוכל המיועד לארנבים, הוא פשוט מסובב לנו תראש ומתנגד. אבל אם הוא מרחרח ומוצא סוכר או משהו אחר לטעמו ברצפה הוא אוכל את זה. אבל מה שהכי מדאיג אותנו זה שהוא מתנגד גם לשתות, עוברות שעות שלמות והבקבוק שלו נשאר אותו דבר, אנחנו מוציאים את הבקבוק ומקרבים לו לפה והוא בורח, אנחנו פוחדים שהוא יתייבש אבל הוא לא משתף איתנו פעולה..גם ההתנהגות שלו ממש מוזרה והוא פשוט יושב שעות במקום ולא זז, לא משתולל כמו גור טיפוסי. אנחנו משחקים איתו, מטפלים בו כראוי,מתייחסים אליו ומעניקים לו הרבה תשומת לב ואין לנו מושג למה הוא מתנהג ככה...האם משהו לא בסדר? הוא נראה בריא ולא חולה אבל אין לנו ממש דרך לדעת..

היי לגבי הארנבון המזון המומלץ זה כופתיות לארנבונים , תוספת של אספסת או חציר שיבולת חופשי וסלט עלים ירוקים(עלי גזר חסה כרוב עלי בייבי רוקט וכו לא חובה לפרט) בלבד. מעבר לזה כל מזון שמכיל מעט סיבים והרבה סוכרים כמו גזר מלפפון וכו לא מומלץ. אם הארנבון לא מוכן לאכול תערובת מסויימת , תנסו להחליף לפעמים זה עוזר.זה ארנבון די צעיר עדיין אמור להיות פתוח לשינויים. לגבי שתיה תעקבו אחר מתן שתן. ניתן לתת גם מים בקערה . סביר שאם הוא מרגיש טוב הוא שותה מספיק בנוסף במזון כמו גזר וכו יש לא מעט נוזלים. שאר המזונות אסורים . אם עדיין לא אוכל ויש ספק מומלץ לתאם תור לבדיקה אצל רופא וטרינר . מומלץ גם לשקול את הארנבון אם עולה במשקל ולא יורד זה סימן טוב. למידע יותר ספצפי תתאמו תור אצל רופא וטרינר. בהצלחה! נכתב ע"י ד"ר ענבר סבר

מנהלי פורום וטרינריה