חולדות מחמד ומחלות לאדם

דיון מתוך פורום  וטרינריה

12/06/2020 | 23:15 | מאת: אבנר

שלום רב, אני וזוגתי אימצנו זוג חולדות מחמד, זכרים בני חודשיים, שהגיעו ממעבדה באוניברסיטה. הם חמודים ומתוקים והכל טוב, אך לאחרונה קראתי שישנם מספר פתוגנים אשר הינם א-סימפטומטים בחולדות אבל יכולים לעבור לאדם, כמו rat bite disease ועכברת. אני משער שבמעבדה שומרים עליהן סטריליות. אבל בכל זאת איך ניתן לדעת ולבדוק שבאמת אין סכנה לנו מהחולדות? כמו כן, בהמשך נרצה לצרף אליהם עוד זוג. במידה ונאמץ לא ממעבדה, האם ואיך ניתן לבדוק אותם לוודא שאינם אותנו או את הזוג הקיים (למשל בעניין מחלות חולדות - אם הן נשאיות מיקופלסמה)? תודה

קיימות מספר בדיקות אותן ניתן לבצע במרפאה (לרבות למיקופלסמה). כמו כן, כדאי לבצע בדיקות גופניות לזוג. תשובה שנכתבה ע"י ד"ר עתליה רוזנבלום.

מנהלי פורום וטרינריה