האם אני בחשש להידבקות בכלבת?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

11/07/2019 | 15:16 | מאת: שקד

שלום רב, אתמול הכלב שלי, שמחוסן נגד כלבת, ננשך ע"י כלבם של השכנים וכתוצאה מכך שבר צלע. כשלקחתי אותו לוטרינר (את הכלב המחוסן שלי) הוא היה מאוד מבוהל ונסער ושרט ונשך אותי מספר נשיכות ביד ובחזה. עשיתי היום זריקת אנטי טטנוס. שאלתי היא האם אני צריכה לחשוש שנדבקתי בכלבת אם הכלב שלי, שנשך אותי, מחוסן נגד כלבת (אין לי מושג אם הכלב האחר, שנשך את כלבי, מחוסן)? תודה מראש על התשובה!

אין לך מה לדאוג!!! הכלב שלך בעת ארוע הנשיכה לא יכול היה להיות נגוע בכלבת. נדרש זמן של מספר חודשים מעת שב"ח ננשך ע"י בע"ח אחר הנגוע בכלבת עש שהוא עצמו מודבק במחלה. בנוסף הערכתי שגם כלבי השכנים לא היו נגועים בכלבת בעת הארוע.

מנהלי פורום וטרינריה