כמה זמן יכול לשרוד נגיף כלבת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/07/2019 | 07:40 | מאת: דנה

האם נגיף הכלבת יכול לשרוד על חפצים דוממים יותר ממספר דקות/שעות?

למיטב ידיעתי לא. ממליץ אם מודאגת לבצע שטיפה של החפצים.

03/07/2019 | 11:05 | מאת: דנה

האם שטיפה במים בלבד מספיקה?

בצעי שטיפה עם סוג של סבון או חומר חיטוי

03/07/2019 | 11:25 | מאת: דנה

תודה רבה אשמח לשאלה נוספת אחרונה... חוסר הידע בנושא מעורר אצלי שאלות וחחשות רבים. במידה והכלב ליקק תיק ולאחר שנגעתי בתיק עליתי לאוטו... האם הידיים שלי במידה והתלכלכו מרוק יכולות להעביר את הנגיף ממקום למקום? לדוגמה להישאר על ההגה ומשם לעבור לכל אחד שנוגע בו?

לא אל דאגה

03/07/2019 | 12:30 | מאת: דנה

גם אם נוגע לאחר מכן באוכל/ בעין?

שישטוף ידיים בכל מקרה....

03/07/2019 | 14:28 | מאת: דנה

אני חאלא כל כך מצליחה להבין... מצד אחד נאמר שהנגיף עדין ולא שורד יותר מכמה דקות, ומצד שני כן צריך לשטוף ידיים בנגיעה בדבר שייתכן ונחשף לפני זמן רב יותר?

רק לביטחון יתר!

מנהלי פורום וטרינריה