רגישות נגיף הכלבת באוויר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/07/2019 | 07:31 | מאת: דנה

שלום שלשום בצהריים הסתובב כלב שנראה מאוד מוזנח וחולה ליד הגן של הבן שלי (הצקשרנו מיד למוקד שיגיעו לבדוק). שאלתי היא, במידה והכלב ליקק משהו כמו לדוגמה תיק, ולאחר מכן נגעתי בתיק ולאחר כמה דקות גם בפה/בעין. האם הרוק שח הכלב יכול לגרום לי להידבק בכלבת במידה ויש לכלב?

ראשית מבלי להכיר את פרטי המקרה בסבירות מאד גבוהה הכלב סובל ממחלה אחרת ולא כלבת! מעריך שאם נעזרתם במוקד, הווטרינר העירוני ייתן את דעתו בנושא ויטפל בארוע. ההדבקות בנגיף הכלבת דורשת פגיעה בעור וחדירה לדם כך שבאמת לא נראה שיש לך מה לדאוג. רק בריאות.

03/07/2019 | 11:03 | מאת: דנה

כיצד ניתן לדעת שזה באמת לא כלבת? ובכל אופן תוך כמה זמן הנגיף נהרס באויר ואינו יכול להדביק?

כלב חשוד לכלבת צריך להיות בהסגר למשך 10 ימים באחריות הרשות המקומית. ככלל וירוס הכלבת אינו עמיד מחוץ לגוף. אין לי נתונים תוך כמה זמן מאבד פעילותו מניח שמדןבר בדקות.

מנהלי פורום וטרינריה