התלבטות לגבי לימודי אח וטרינרי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/06/2019 | 14:12 | מאת: ערן

אני חושב ללמוד להיות אח וטרינרי ויש לי מספר שאלות : - האם יש מספיק משרות בתחום כך שניתן למצוא עבודה בתחום? חיפשתי באחד מאתרי דרושים ומצאתי מעט מאוד משרות עבור סייע וטרינרי בלי דרישה ללימודים בתחום. - מה מהות התפקיד? מה עושים בפועל ואיך אפשר להתרשם כך שאוכל לדעת שזה באמת מה שמתאים לי. - קראתי באיזה אתר שהשכר בתפקיד מאוד נמוך ואין אופק לשינוי משמעותי בעניין. האם זה באמת כך?

תשובתו של ד"ר ערן סיטון שמנהל תוכנית הכשרה לאח/אחות וטרינרי: לגבי השכר ? נכון הדבר, השכר בעולם הוטרינריה בישראל אינו גבוה, לא לוטרינרים ולא לאחים וטרינרים. למקצועות הרפואה לא מגיעים אנשים בשל השכר, אלא בשל הרעיון של עבודה עם שכר נוסף בצידה מעבר למשכורת, ביצוע עזרה למטופלים מעצם העבודה עצמה . על כל שקל שמרוויחים יש מצווה בצידה.עם זאת הכל תלוי היכן עובדים, כמה זמן, ומה הכישורים והידע שנצבר. היכן ניתן למצוא עבודה? למעשה עבודה יש, אך במידה והינך אוהב בעלי חיים ברור לך שמגיע להם אח/אחות מקצועיים ולא רק שמגיעים עם אהבה ללא ידע. ולכן עליך ללמוד את המקצוע במקום רציני , מקצוע כזה דורש השקעה ומאמץ ועליך להתחייב לכך. כשתסיים יש לא מעט מרפאות וטרינריות המחפשות בעלי הכשרה מתאימים לעבודה רבים פונים לבית הספר לפרסום בקרב הבוגרים.

מנהלי פורום וטרינריה