כלב ביתי ששרט ברגל. לא מחוסן

דיון מתוך פורום  וטרינריה

02/04/2019 | 15:06 | מאת: שרון

שלום אתמול הייתי אצל חברה ויש לה כלב קטן ששרט אותי ברגל. היו נקודות דם. לא משהו גדול. נראה שטחי. הכלב בוודאות לא מחוסן לכלבת. הלכתי ללשכת הבריאות ונאמר לי שבאזור הזה אין כלבת ולהיות איתה בקשר עוד 10 ימים לראות אם הכלב חי או מת. השאלה האם אני צריכה כן להתעקש על הסגר ? איזו אחריות יש להם עלי. ? ושאלה נוספת...הוטרינר המחוזי בעיר אמר לי שאם ב10 ימים האלו הם יחסנו את הכלב אני לא אוכל לדעת אם נדבקתי או לא. והרפואה בלשכת הבריאות אמרה שגם אם יחסנו הכלב ימות אז מה נכון. ? אני לא סומכת על המילה של החברה שאמרה שלא תחסן אותו ואני לא רוצה לקחת סיכון על עצמי. אודה לתשובה מהירה. תודה

א. על מנת להוריד דאגתך, אם באזור שבו את גרה אין כלבת את צריכה להיות פחות מודאגת. כלבת עוברת בנשיכה ולא בשריטה כמו במקרה שלך. לכן אם חיסונים אז טטנוס. ב. כלב שיש לו כלבת אינו מחזיק מעמד במהלך 10 ימים. לכן ההסגר הוא של 10 ימים. ההחלטה על ההסגר נתונה ללשכת הבריאות ולרופא הווטרינר המחוזי. ג. אסור לחסן כלב 10 ימים מיום הנשיכה או השריטה.

מנהלי פורום וטרינריה