תוכי קוקטייל שנראה חולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/03/2019 | 22:21 | מאת: יהודה

שבוע טוב יש לנו תוכי קוקטייל בת כשנה וחצי, האכלת יד. בחודשיים האחרונים היא נראית חולה. אוכלת מעט מאד, ירדה הרבה במשקל. הנוצות שלה סמורות ומופרדות. היא שותה המון כשהיא משפריצה תוך כדי על קרקעית הכלוב (מרוקנת כל יום את תא המים). בשלושת הימים האחרונים היא בקושי אוכלת, הנוצות שלה מנופחות, נראית חלשה ומתקשה יותר בתעופה. שאלותינו: 1. בהתחלה חשבנו שייתכן ומדובר במשהו התנהגותי (בחודשיים האחרונים פחות נתנו לה יחס ובשלושת הימים האחרונים לא היינו בבית). הייתכן? 2. אשתי בהריון. אנו חוששים ממחלה מדבקת העלולה לעבור לבני אדם. התוכית נמצאת בביתנו למעלה משנה ולא חשופה לתוכים\בעלי חיים אחרים. האם יש ממה לחשוש?

לא מדובר במשהו התנהגותי. חייבים להביא אותה לבדיקה של רופא וטרינר. קלמידיוזיס הינה מחלה שיכולה לעבור לבנ"א. המחלה יכולה להיות ראשונית או משנית. בשורה התחתונה יש צורך כאמור בבדיקה וטרינרית בדחיפות.

מנהלי פורום וטרינריה