החתול משיל קווצות שיער עד לקרחות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

15/03/2019 | 13:28 | מאת: קייט

שלום רב, החתול שלי בזמן האחרון התחיל להתגרד כך שהוציא קווצות של שיער עד הווצרות קרחות קטנות. יש לציין כי הוא גם סובל מפרעושים. הקרחות נקיות ורואים את העור הלבן מתחת, פרט לזה אין סימפטומים אחרים. החתול ממש סובל מפוסט טראומה לאחר שלקחנו אותו מהבית כדי לסרס אותו, ומאז מאוד מפחד לצאת מחוץ לבית באופן קיצוני. ולכן אני מחפשת טיפול ביתי יותר, אולי איזו משחה שיכולה לעזור...הראתי את הסרטון של הקרחות לוטרינר אשר אמר שיש צורך להביא אותו 4-5 פעמים למרפאה כדי לטפל בזריקות, שטיפה בשמפו רפואי משחה וקוטל פרעושים לאורך 4-5 שבועות בהתאם. לפני שאני גורמת שוב טראומה לחתול, האם יש דרך אלטרנטיבית יותר ידידותית וביתית שניתן לטפל בה? תודה רבה מראש על המענה.

ראשית חייבים לפני הכל לטפל בבעיית הפרעושים, שמהווה כנראה את בעיית הרקע. בנוסף ניתן לתת טיפול ביתי מתאים ללא צורך להביאו בתכיפות כה גבוהה למרפאה. דווקא משחה אינו נראה לי הפתרון האידיאלי.

18/03/2019 | 12:23 | מאת: קייט

תודה רבה רבה רבה!!!!

מנהלי פורום וטרינריה