חיסון משושה - האם לחסן מהתחלה או רק אחד

דיון מתוך פורום  וטרינריה

10/03/2019 | 14:58 | מאת: צחי

שלום רב, לאחרונה אימצנו גורה חדשה בת כ 8 חודשים. מהעמותה נמסר לנו שיש לה לעשות חיסון משושה אחד וקיבלנו ואוצ'ר לבצע אותו. כאשר הלכנו לוטרינר פרטי , התבקשנו לברר לגבי היסטוריית החיסונים של הכלבה. מהעמותה נאמר לנו שמלבד לחיסון כלבת, לא ניתן לדעת על שאר החיסונים, הם מאמינים בגלל שהייתה כבר במשפחה כנראה קיבלה אותם אבל לא ניתן לדעת. הוטרינר שלנו המליץ בעקבות כך לחסן את הכלבה ב 3 חיסוני משושה כאילו מעולם לא קיבלה, למרות שיש סיכוי סביר שקיבלה. האם אין סכנה בביצוע 3 חיסונים במידה ויש סיכוי והיא קיבלה כבר חיסוני משושה? האם לא לקחת סיכון ולחסן 3 חיסונים? תודה רבה!

מסכים שלא כדאי להסתפק בחיסון משושה אחד. לדעתי בגיל כזה-8 חודשים אין צורך ב-3 חיסוני משושה וניתן להסתפק בשניים.

מנהלי פורום וטרינריה