שאלות על שני ארנבות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

11/09/2010 | 23:19 | מאת: ש'

שלום דק' יש לי שני ארנבות אחת בת חמשה חודשים היא לא רגועה וכל הזמן תוקפת את הארנב השני בן/בת חודשיים בערך, שאלתי היא כזאת למה הארנבת בת המחישה חודשים לא רגועה? היא תוקפת לא רק את הארנב השני אלא כל הזמן מכרסמת נושכת ומושכת את הכלוב במיוחד באמצע הלילה, ולפנות בוקר,כמו כן רציתי לשאול לגבי הארנב השני אני לא יודעת עדיין זכר או נקבה אולם בשבוע האחרון ובמיוחד בסופ"ש האחרון שמנו לב שהוא תולש לעצמו את הפרווה באיזור הצוואר והפה שאלתי היא האם לקחת אותו לוטרינר? לא מזמן הוא היה אצלו קיבל חיסון נגד סקביאס ועדיין לא היה ניתן לקבוע אם הוא זכר או נקבה, האם זה טבעי שהוא יתלוש לעצמו את הפרווה ואו האם זה מעיד על בעיה או מחלה מסויים? בברכה, ש'

13/09/2010 | 17:44 | מאת: ד"ר טליה מור

ש, תלישת הפרווה מצביעה על בעיה, לעיתים מקורה התנהגותי ובמקרים אחרים מדובר בבעיה בריאותית. יש לגשת עם הארנב לבדיקה אצל וטרינר ,זה יבצע בדיקה כללית ויבחן את מצב העור וכמובן יקבע את מינו, מה שבהחלט יכול להסביר חלק מן ההתנהגות בין שני הפרטים.

מנהלי פורום וטרינריה