חתול לפתע לא רואה טוב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

21/02/2019 | 03:14 | מאת: רונית

חתול בן 3וחצי. מסורס , גר בבית. חתול יחיד. לפתע לא רואה טוב. ללא סימני דלקת, או דמע. רוב הזמן עיניו בוהות, והוא נעזר בחוש הריח או השמיעה כדי להבין שיש מישהו לידו. זה קורה באופן לא סדיר. לסירוגין, עושה רושם שלא רואה טוב. או נבהל מחפצים למרות שהיו שם תמיד. וכשמשחקים איתו עם חוט, כמו חכה כזו, יש זוויות שבהן הוא מבחין בחוט, ויש זוויות שלא. והוא תמיד היה קופץ למקומות גבוהים ואוהב לרדוף אחרי צעצועים זזים ועכשיו בקושי מבחין בהם. חזותית אין דמע ואין דלקת, והעיניים כן מגיבות לאור- האישונים לעיתים צרים ולעיתים מורחבים. אולם באיטיות יותר מהרגיל. ומה שהכי בולט זה, שהוא בוהה רוב היום עם עיניים פקוחות לרווחה ממש, ולא ממקד את המבט אלינו, או אל חפץ, כפי שעשה עד לפני כמה זמן. הוא גם ממעט להזיז את העין לצדדים ולמעלה ולמטה, ובמקום זה, מרים ומוריד ראש או מזיז את הראש לצדדים. אשמח לחוות דעת ראשונית, לפני ביקור אצל וטרינר. תודה.

צר לי אך לא יכול חוות דעת מקצועית מבוססת ללא בדיקת החתול. הבעיה יכולה להיות אכן ממוקדת בעניים אך יכולה להיות גם בעיה סיסטמית. יש להגיע לבדיקה אצל רופא וטרינר.

מנהלי פורום וטרינריה