הרגלי שתייה של חתול ביתי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

02/02/2019 | 13:37 | מאת: חתול שרגיל לשתות מהברז

החתול שלי הוא בערך בן שנה ושמונה חודשים , יותר משנה בבית והוא חתול מהרחוב. כשרק הבאתי אותו, הוא שתה מקופסת פלסטיק ששמתי בה מים. ראיתי שהוא לא שותה ממנה אז ניסיתי לתת לו מים מהברז והוא שתה. כבר שנה שהוא שותה רק מהברז, וכשהוא צמא הוא בוכה ליד השירותים ומחכה שידליקו לו את הברז. אני לא רוצה שהוא יתרגל לשתות מהברז ושישתה מהקערה שלו. יש לו קערה יחסית גדולה לגודל שלו ויש בה מים ואוכל. מהאוכל הוא אוכל אך לא מתקרב למים. איך אני מרגילה אותו לשתות מהקערה?

ראשית חבל לחכות שנה על מנת לשנות הרגלים. בכל מקרה אני רוצה להניח שקערת האוכל והמים אינן משותפות. צריך להיות כלי נפרד לאוכל וכלי נפרד למים. שני הכלים רצוי שיהיו מנירוסטה ויעודיים לחתולים. למשל כלי המים צריך להיות נגיש ולא עמוק מידי. יש להחליף מים כל 24 שעות. בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה