כמה שאלות לגביי סוגית הכלבת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

19/12/2018 | 09:30 | מאת: שירן

1.כמה זמן תקופת דגירה באדם? אני יודעת שהיו מקרים בודדים ונדירים שקרו לאחר כמה שנים. 2.האם כל שריטה מעבירה את הנגיף? ואם נשרטתי ואני לא יודעת ממה אבל לא מכלב לא מחתול לא מתן זה בוודאות.. עליי לפחד? ללכת לקבל חיסון? ואחרי כמה זמן ניתן להיות רגועה? 3.והאם צריך רוק של בעל חיים נגוע על מנת להדבק? אם זה שריטה ללא דמם ולא ידועה מאיפה צריך לדאוג?אלה שריטות שהיו קרובות לצאוור לפני שבוע לא באתי במגע עם בעל חיים לא יודעת מהיכן הן אבל אחרי 3 ימים הם כמעט נעלמו

על פניו נראה לי שחששך לא מוצדק. מציע שתקבעי פגישה עם רופא המשפחה שלך לבדיקה ולמענה על שאלותייך שהם בתחום הרפואה.

19/12/2018 | 11:06 | מאת: שירן

אני שואלת שאלות על זמן דגירה מה הזמן דגירה? ואם מכל שריטה מעבירה כלבת? או שצריך שיהיה רוק של בעל חיים נגוע ויידור בתוך פצע עם דם על מנת להדבק.. ואם לא חטפתי שריטה מאף חתול כלב או תן או משהו כזה אני צריכה לדאוג?

לא מדובר בדגירה אלא בזמן מעבר הוירוס למערכת העצבים ולמוח. זה תלוי במקום הנשיכה. שריטה לכשעצמה ללא רוק אינה מסוכנת בהיבט של העברת וירוס הכלבת. בוודאי שבע"ח שאינו חולה במחלה אינו מעביר את וירוס הכלבת. סביר להניח שאין לך ממה לדאוג אבל תשובה סופית לגבי הסוגייה תקבלי אך ורק מרופא של בני אדם, רופא המשפחה או אחר.

19/12/2018 | 11:37 | מאת: שירן

אוקיי.. ומה הזמן שהנגיף מגיע לראש? הבנתי שמחודש עד 3 חודשים יותר זה כבר מקרים קיצוניים ובודדים ושוב לא יודעת מהיכן השריטות שקיבלתי קרוב לצאוור אבל זה בוודאות לא מבעל חיים חתול תן כלב וכאלה..כי מין הסתם הייתי רואה מרגישה

לא חושב שמישהו יכול להתחייב בלוח זמנים מדוייק שכן יש הרבה גורמים שמשפיעים על כך. הזמן שציינת הגיוני. רק בריאות!

19/12/2018 | 11:51 | מאת: שירן

אוקיי אז נגיד שתי שריטות שקרובות לצאוור שאלה האם כל שריטה מסוכנת אם לא באתי במגע עם חתול כלב תן אני אמורה לחשוש?

כמו שכבר כתבתי לא נראה לי אך אנא הבדקי אצל רופא המשפחה שלך.

19/12/2018 | 14:01 | מאת: שירן

העיניין שהשריטות נעלמו לי כמעט ואין זכר. אתה בתור אחד שמבין בכלבת אם לא חטפתי שריטה. מתן כלב חתול לא באתי במגע יש לי ממה לדאוג? ואם חלילה אדם נגוע בכלבת בטח זה מתפרץ תוך חודשיים גג לא? וצריך רוק של בעל חיים נגוע בשביל להדבק לא רק שריטה מה הסבירות שמשריטה ללא רוק וללא דמם נדבקים?הרוב המכריע זה נשיכה נכון? ומה המאגר בישראל איזה חיות מדברות בכלבת פה בארץ ישראל?

מנהלי פורום וטרינריה