התנהגות מוזרה אחרי תיספורת גילוח

דיון מתוך פורום  וטרינריה

22/10/2018 | 00:39 | מאת: נגה

המלטז שלי עבר תיספורת גילוח עקב קשרים ורסטות. הוא מתנהג ממש מוזר מאז, נראה בדיכאון , הולך עקום (על הצד כאילו עבר איזה אירוע) כל הזמן מגרד באזור הזנב, עצוב, לא קופצני ושמח כפי שהיה לפני התיספורת. לצערי לא נכחתי בזמן התיספורת ויש לי חשש שעבר איזה טראומה, הספר טוען שהכל עבר חלק וללא בעיות, אני ממש מודאגת , עברו כבר כמה ימים ואין שיפור. היום קניתי לו שריג למקרה שאולי קר לו כי הוא גם רועד לפעמים. האם מותר לספר מלטז גם באזור הראש עם מכונת גילוח ? השריר לו רק טיפה שיער בזנב וקטקו קטן בראש. מקווה שלא עשינו טעות שהסכימו לתיבפורת הזאת. הספר טען שאין ברירה אחרת כי הוא מלא בקשרים.

ישנם כלבים שאכן מגיבים בצורה מוזרה לאחר תספורת. בדרך כלל זה עובר אחרי כמה ימים. אם ממשיך דרושה בדיקה של רופא וטרינר. בכל מקרה כדאי לזכור זאת לפעם הבאה ולנסות אולי שלא לספר עם מכונה אלא רק עם מספריים.

02/11/2019 | 19:44 | מאת: נירית

נגה עברתי על שאלתך, יש לי מלטז עם אותה בעיה בדיוק עבר שבוע מהגילוח עקב הקשרים רציתי לשאול האם הבעיה עברה אחרי כמה זמן ומה עשיתם. אודה על תשובתך

מנהלי פורום וטרינריה