קרחת אצל חתול בן 8 .....

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/01/2018 | 17:29 | מאת: רוני

שלום, מזה מספר חודשים שהחתול שלי (בן שמונה )מקריח באזור הרגליים האחוריות (ובעבר גם במאחורה של הרגליים הקדמיות) הדבר חלף מעצמו לאחר זמן מזה אך חזר אופן מוגבר לפני מספר שבועות. חשבתי שהדבר יחלוף וישתפר כמו בפעם הקודמת אך זה רק הולך ומחמיר. בנוסף, בין לילה הופיעו על הקרחות נקודות אדומות. הראיתי תמונות אלה בעבר לוטרינר שאמר שהדבר נוצר בעקבות פרעושים אך החתול שלי לובש באופן קבוע קולר נגד פרעושים וגם אם יש לו פרעושים אז זה מעט מאוד. החתול הוא חצי חתול רחוב ומתחיל לתקוף כשמרימים אותו, לכן להביא אותו לוטרינר יהיה מאוד טראומטי לשנינו.. מה אוכל לעשות ? האם יש וטרינר שיוכל לתת לי משחה או כדורים בלי לראות את החתול ? האם ייתכן שהדבר מסכן חיים ? (יש לציין שהחתול מתנהג כרגיל ומלא אנרגיות) אני אובדת עצות :(

19/01/2018 | 09:16 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

מעט מאוד פרעושים מספיק לגרום לגרד שיוביל להתקרחויות. יש לטפל באמפולות בשילוב קולר לאור המצאות פרעושים. לצערי מרבית בעיות העוריות אינן ניתנות לאבחון מרחוק ומחייבות הגעה למרפאה לצורך בדיקה.

מנהלי פורום וטרינריה