הכלב עושה פיפי בשני מקומות ספציפיים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

16/05/2010 | 21:51 | מאת: אדווה

הכלב שלנו בוגר כבן 9 ומחונך אך בשנה האחרונה עושה פיפי בכוונה בחדר השינה שלי על המיטה (בלבד!) או בחדר האמבטיה על השטיחון (בלבד!). לא יוצא לנו לתפוס אותו "על חם" כי הוא ממש עושה את זה "כמו גנב" עושה ובורח!! ניסינו להאריך את זמני הטיול שלו וגם לקחנו להתייעצות אצל וטרינר אך נאמר לנו שהוא בריא כמו שור. העניין ממש מתסכל - האם יש לך הצעות שעוד לא ניסינו? תודה - מכבסה ביתית למצעים ושטיחונים!

לקריאה נוספת והעמקה
17/05/2010 | 12:00 | מאת: ד"ר טליה מור

במקרים כאלו יש לבצע בדיקה גופנית יסודית של הכלב, בדיקת דם מלאה ובדיקת שתן ומישוש של הפרוסטטה. לעיתים גם אולטרסאונד של הבטן .לאחר שתשלל אפשרות של בעיה בריאותית , לאחר שתשלל אפשרות של בריחת שתן, ובמידה ולא תמצא חריגה יש לחשוב על בעיה התנהגותית. הטיפול בבעיות התנהגות מחייב הדרכה ולעיתים טיפול תרופתיהנעשים על ידי וטרינר מומחה בתחום. האם נעשו שינויים בבית, חפצים , אנשים או בעלי חיים חדשים ? האם נעשו הבדיקות שציינתי ? האם קיבל טיפול כל שהוא ?

17/05/2010 | 16:59 | מאת: אדווה

לתשובתך - שללנו בעיה רפואית - לא עשינו אולטרסאונד אך הוא היה אצל שני וטרינרים שונים ששללו פרוסטטה, בריחת שתן וגם פגיעה בכליות. לגבי שינוי בבית - לפני כחודש וחצי חזרנו אני ובעלי להתגורר בבית הוריי (בעלי הוא אדם נוסף בבית שלא היה קודם לכן), אך הבעיה של הכלב התחילה כבר הרבה לפני. האם קשור?

מנהלי פורום וטרינריה