הקאות תכופות אצל חתולה סיאמית

דיון מתוך פורום  וטרינריה

30/11/2017 | 12:10 | מאת: טובה

לחתולה הסיאמית שלי, עכשיו בת 4, בריאה בדרך כלל, יש תקופות שבהן היא מקיאה כמעט מדי יום, ולא מדובר בשיער אלא באוכל. אני נותנת לה אוכל מיוחד לבעלי קיבה רגישה - hairball control של חברת science plan. בהתחלה נתתי לה אוכל מיוחד לסיאמים של רויאל קניג, אבל אחרי שהיא התחילה להקיא, ולאחר טיפול בגאסטרו (בהוראת וטרינר), עברתי לאוכל שצוין למעלה ובדרך כלל זה השתפר. אבל אחת לכמה חודשים יש לה שוב גלי הקאות. היא מתנהגת כרגיל, עירנית ופעילה ובעלת תיאבון, ומאחר שכל ביקור אצל הווטרינרית גורם לה טראומה איומה, נמנעתי עד עכשיו מלגרור אותה לשם. מה יכולה להיות הסיבה להקאות הללו? האם רצוי בכל זאת לעשות בדיקות מסוימות ואם כן אילו? אולי להחליף לה שוב אוכל (היא מאוד בררנית בטעמים שלה...). תודה מראש על התייחסותכם

האם החתולה נמצאת רק בבית? האם יש סיכוי שאוכלת מזון או כל דבר אחר מלבד המזון הדיאטתי שציינת? גלי הקאות שקורים אחת לפרק זמן וביניהם החתולה לגמרי בסדר מחשידים לבירור מקיף מה בדיוק קורה באותה עת.

02/12/2017 | 22:46 | מאת: טובה

בתשובה לשאלתך, פרופ לביא, החתולה לא יוצאת מהבית ולא מקבלת שום מזון אחר. גם אין צמחים או עציצים בבית שעלולים לגרום להקאה. אחרי טיפול בגסטרו חצי כדור במשך מספר ימים, ההקאות חולפות לחלוטין ובבת אחת. האם עדיין יש סיבה לדעתך לערוך בירור מקיף?

מודה נשמע די מוזר, אך אם עובד נראה שבשלב זה ניתן להמנע מבירור מקיף.

02/12/2017 | 23:47 | מאת: טובה

תודה על ההתייחסות והתשובות המהירות :)

מנהלי פורום וטרינריה