פריקת אגן אצל כלבת פינצ'ר מבוגרת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

26/11/2017 | 10:40 | מאת: מור

יש לי כלבה מסוג פינצ'ר בת 14 חצי עיוורת ועם שמיעה ירודה. לפני כשבוע וחצי היא פרקה את האגן (איני יודעת איך). הינו עוד באותו היום אצל וטרינר שהחזיר את הפריקה למקום וקיבע לה את הרגל למשך שבוע. כעבור שבוע בביקורת, הוא עשה צילום חוזר ואמר שהרגל לא חזרה למקומה ואמר שהפתרון הוא לנתח אותה להסרת ראש עם הירך. איני יודעת אם בגיל כזה היא תשרוד ניתוח והאם בכלל "שווה" להשקיע בניתוח כזה שכן היא מצליחה להתנייד על 3 רגליים ואינה סובלת כאבים. יש לציין שהוא אמר שיעשה לה גם בדיקות דם.

גיל אינו המדד במקרה זה אלא באמת מצבה הרפואי של הכלבה ולצורך כך אכן יש לקחת בדיקות דם. איכות החיים עומדת בראש סולם העדיפויות מבחינתי. לגבי הניתוח יש מספר אופציות כירורגיות במצב של פריקה (הפתרון אינו רק הסרת ראש עצם הירך) וכדאי להיות מודע לכולן. בהצלחה!

מנהלי פורום וטרינריה