חתולה תוקפנית כלפי שאר החתולים בבית

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/11/2017 | 17:19 | מאת: פולי

שלום! יש לי 4 חתולים. 2 זכרים ו2 נקבות. אחת החתולות מאוד תוקפנית כלפי הנקבה השניה. היא תוקפת לפעמים גם את הזכרים, אבל פחות. כשמנסה לשחק איתם - תמיד עושה זאת באלימות יתר. החתולה השניה סובלת ממנה מאוד. החתולה התוקפנית עורבת לה כל הזמן בפינות ומתנפלת עליה. מה אפשר לעשות על מנת למתן את ההתנהגות שלה ולגרום להרמניה בינה לבין שאר החתולים? יש לציין שהחתולים חיים רק בבית ללא יציאה החוצה.

על פניו נשמע בסבירות גבוהה כבעית התנהגות. לדעתי בכל מקרה לפני הקביעה הסופית יש לשלול בעיה פיסיולוגית ע"י בדיקה רפואית וטרינרית שתלווה בבדיקות דם. אם אין קצה חוט ממליץ לפנות לוטרינר המתמקצע בבעיות התנהגות בחיות מחמד (מכיר אישית שתיים כאלו בארצינו).

מנהלי פורום וטרינריה