מתן סטריואידים לכלב המתקשה ללכת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

31/10/2017 | 05:26 | מאת: שולמית

כלבי בן 14, כלב גדול בוקסר ומסטיף.מזדקן בבמהירה. מתקשה לקום וללכת, רגליו רועדות. הומלץ לנסות קורטיזון לתקופה. מה תופעות הלוואי הצפויות? הטם התרופה תקל על כאביו? האםהתרופה תחזק את רגלין ועצמותיו?

תופעות לוואי הנפוצות של סטרואידים הם שתייה והשתנה מרובה, אכילה מרובה , כמובן שיש גם סיבוכים שונים הקשורים לשימוש בסטרואידים, בעיקר בשימוש ממשוך ובמינון גבוה. השימוש יכול לעזור בהפחתת כאב ושיפור ביכולות ההליכה. ניתן גם לתת תרופות נוגדי דלקת לא סטרודיאלים שהם ההתוויה לכלבים עם בעיות פרקים, כמובן בתלות בתקינות התפקוד הכלייתי

12/11/2017 | 13:40 | מאת: רוני

במידה ומצבו משתפר במנוחה יש לבדוק אם מדובר באמנסטיה גרביס..10 mg סטרואידיפם מסוג מסויים מחולל פלאים אחרי כמה ימים ...נא ראי הודעה סמוכה בנושא... לאחר שיפר יש להוריד מינון

נא לא לייעץ אם אינך וטרינרית....בטח שאת מאבחנת מחלות רק משאלה לגבי תרופה מסוימת שהקשר בין השאלה לבין האבחון שלך רחוק שנות אור

מנהלי פורום וטרינריה