אסטונין עבור כלבה חולת אדיסון

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/09/2017 | 02:13 | מאת: אלי

שלום רב, אשמח לדעת אם ניתן להשיג את תרופת האסטונין בבית מרקחת רגיל עבור כלבה חולת אדיסון, או איזשהו תחליף גנרי?

למיטב ידיעתי תרופה זו מיובאת באישור מיוחד, ניתן להשיג בהתאם לצורך מספקי תרופות וטרינריים ואינה קיימת לדעתי בשגרה בביתי מרקחת.

01/02/2019 | 23:17 | מאת: ziv

בימים אלה אני בודק ומוצא שאסטונין הייץ בתפזורת באריזה של 100 יח כפי שנמכרת לוטרינרים נמצאת גם בבתי המרקחת של קופות החולים .. כרגע בוודאות גם במכבי. התרופה שסיפק לי הוטרינר שלי היא אחד לאחד כמו לשימוש אצל בני אדם ואין שום הבדל לא באריזה וכמובן שלא בתרופה. כמו כן מצויין בעלון שהתרופה ניתנת לשימוש גם לילדים ולמבוגרים. על גבי האריזה לא היתה שום התוויה או סימון לשימוש וטרינרי בלבד . מחיר אריזה של 100 יח' במינון 0.1 מ"ג לצרכן כולל מע"מ הוא באזור ה59 ש"ח עם מרשם כמובן. מחיר מסובסד לחברי הקופות 13 שח כולל מע"מ. לא אנקוט בשמו של הוטרינר שלי אבל הוא מכר לי את הכדורים ב 200 ש"ח וזה המחיר שמקובל אצל וטרינרים.... אבל השאלה היא למה? לא מצפה לקבל תשובות אבל מה שחשוב היה לי יותר זה לתקן את הטעות ולהבהיר שהתרופה בהחלט נמצאת בכל בית מרקחת מכובד והיא משמשת גם לאדיסון אצל בני אדם.

מנהלי פורום וטרינריה