שינוי בצבע העור אצל כלבה בת 9

דיון מתוך פורום  וטרינריה

10/09/2017 | 20:56 | מאת: שחר

שלום, הכלבה שלי בת 9 שנים. פודלית מעורבת עם טרייר ומלטז. קטנטנה ולבנה. לאורך השנים היו לה הרבה פעמים פרעושים והתרסיסים שהשתמשנו בהם עשו לה כוויות בעור שגם ככה היה פצוע ומגורה. הצלחנו להיפטר מהפרעושים רק בעזרת כדורים, אבל העור שלה עדיין מאוד פצוע והיא כל הזמן מתגרדת. הוטרינרית אמרה שזו כנראה אלרגיה לאוכל והחלפנו לה המון סוגי אוכל וכלום לא מעלים את הגירוד. לאחרונה היא החלה לגרד מאוד את כפות הרגליים. תופעה שלא ראינו עד כה זה שאיפה שהיא מגרדת (במיוחד ברגליים) הפרווה הלבנה נהיית חומה. אני אובדת עצות! היא נראית מלוכלכת למרות שאנחנו מקלחים אותה ואני מודאגת שהעור מפריש את הצבע לפרווה בגלל שקורה שם משהו רע.. אשמח לעצה. בנוסף, היא מפחדת ממקלחות וכשאנחנו מקלחים אותה היא נהיית תוקפנית ומנסה לנשוך. איך היית ממליצ/ה להתמודד עם המצב? תודה רבה

14/09/2017 | 11:06 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

היי שחר, נשמע כי אכן כלבתך סובלת מאלרגיה. האלרגיה הנפוצה ביותר בכלבים היא אלרגיה לפרעושים. אלרגיות נוספות הן אלרגיה סביבתית (לאלרגנים שונים כגון קרדית אבק הבית, אבקנים שונים וכו') וכן אלרגיה למזון (כשהעיקרי הוא חלבון העוף). נשמע כי אכן עברתם כברת דרך ארוכה בניסיון להקל על הכלבה. צבע העור משתנה לעתים באופן נורמלי, אך גירוד/דלקות עור כרוניות יכולות לגרום להשחרה של העור (מכונה היפרפיגמנטציה). הגירוד/ליקוק כפות הרגליים מתאים גם הוא לאלרגיות שונות, אך יכול להתאים גם לנגיעות בטפילים שונים, פטריות (שמרים) וכו'. המלצתי היא לחזור לווטרינר המטפל על מנת להמשיך אבחון במידת הצורך, וכן להקל על סבלה של הכלבה. קיימים מס' טיפולים שיכולים הן להקל על הגירוד והן להיטיב עם מצב העור. בהצלחה, עתליה

מנהלי פורום וטרינריה