Bravecto וחתולה שלא אוכלת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

09/09/2017 | 18:29 | מאת: מיכלי

היי, לחתולה שלי יש פרעושים שנדמה שהם מחוסנים כנגד מוצרים שאמורים למנוע אותם. בעיצת מומחה רכשתי אמפולה של Bravecto לחתולים. תוך יום-יומיים החתולה הפסיקה לגמרי להתגרד, אולם כעת היא לא אוכלת. תקופה ארוכה הייתה אוכלת מזון יבש לחתולים, שהוחלף בחצי השנה האחרונה למזון תעשייתי רטוב (של שופרסל). החתולה ר-ע-ב-ה. היא מתלהבת כשאני מוציאה לה את האוכל, מרחרחת, מנסה בכח לאכול ומוותרת אחרי שתי שניות וכמה ליקוקים של זה. אחרי שהיא מלקקת/אוכלת שני ביסים, היא מוציאה את הלשון כל הזמן, כאילו האוכל רעיל או מגעיל בטירוף. אחות שלי אמרה לי שגם מהמים היא לא שתתה לאורך זמן, אלא ממש כמה לגימות וביי. ישבתי עם פוצו כמה זמן בחוץ והיא חזרה כל הזמן לכלי שלה לבדוק אם משהו השתנה ואם האוכל אכיל פתאום. ניסיתי להחליף לה בחזרה למזון היבש, וקרה אותו הדבר, ניסיתי לשים לה טונה שסיננתי מהמים, וגם: אותו הדבר. כלומר, אני חושבת שלא מדובר ברגישות למזון ספציפי. האם יש סיכוי שהBravecto משנה את הטעם של האוכל והופך אותו ל"מגעיל"? בנוסף, היא לחלוטין לא התגרדה משך כמה ימים מאז נתתי לה את הקפסולה, וגם עכשיו לא, אבל לפני איזו חצי שעה ראיתי אותה מתגרדת ואז מפסיקה. לא חזר מאז. האם לא עובד? איך כן ניתן להאכיל או לגרום לה לשתות?

ברבקטו תכשיר מצוין ובטוח. ת"ל בעיקר קשורות למערכת העיכול בדמות הקאות ושלשולים...ייתכן גם ירידה קלה בתאבון אבל חולפות מאוד מהר. אם בעיית הפרעושים לא נפתרת יש לבצע הדברה סביבתית מהסיבה הפשוטה שפרעושים חיים בסביבה ושיש עומס פרעושים גבוה טיפול על החתול עצמו לא תמיד מספיק ולא משנה התכשיר בשימוש. במידה והחתול מראה רצון לאכול אבל אינו אוכל ייתכן שיש בעיית שיניים שדורשת התייחסות....במידה וחוסר התיאבון שלה אמיתי (לא מצב שרוצה לאכול אבל נרתעת) קשת המחלות לכך רב לכן ההמלצה לקחת לבדיקה לצורך בדיקה יסודית של חלל הפה ולבדיקה כללית ואף בדיקות דם במידת הצורך

מנהלי פורום וטרינריה