כמה שאלות לווטרינרים שפה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/08/2017 | 14:42 | מאת: אסתר

1.האם כלב חולה כלבת שנמצא בזמן שהוא נשא הכוונה בתקופת הדגירה יכול לדבק? או שרק כאשר והוא חולה קלינית והמחלה פעילה אצלו הוא מדבק? 2.וכמה זמן ישרוד כלב שכבר נמצא בשלב המדבק? 3.ותוך כמה זמן כלב הופך מנשא של המחלה לחולה קלינית שבו הוא ישרוד גג 10 ימים ממה שהבנתי?

29/08/2017 | 16:16 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

באופן כללי, השלב המדבק של המחלה כאשר יש סימנים קלינים. לאחר פרוץ הסימנים הקלינים הכלב מת בתוך 10 ימים מהופעת הסימנםי ועל זה מבוסס ימי ההסגר לכלבים חשודים. לגבי השאלה האחרונה יכול להיות מספר ימים ועד מספר חודשים. תלוי בגורמים רבים

29/08/2017 | 16:42 | מאת: אסתר

אוקיי תודה ואם לפני כחצי שנה קרה אירוע הנשיכה והכלב חי זה אומר שאין סיכוי שהוא היה בשלב המדבק במחלתו?

מנהלי פורום וטרינריה