קוקסידיה ממשיכה אצל סשה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

01/08/2017 | 07:06 | מאת: סשה

ד"ר בלום שלום, לצערי בבדיקת צואה נוספת לאחר הטיפול עם הסולפא מתברר שעדיין יש קוקסידיה. מוצע לתת סבב נוסף של 21 כדורי סולפא. כ"כ פרוביוטיקה שמערבת KOLIN מה דעתך... להזכיר רק שסשה מקבלת פרוביוטיקה באופן רצוף גם לאחר סיום הסבב ה 1 של הסולפא. המון תודה. סשה

האם עדיין משלשלת? איזה תרופת סולפא מקבלת (השם המלא)?

ייתכן גם הדבקה מתמשכת מהסביבה כגון ארגז החול.....

02/08/2017 | 07:18 | מאת: סשה

תודה רבה על המענה. 1. היא לא ממש משלשלת. אחת ליומיים שלושה חלק מהצואה רך. לפעמים הכל לפעמים 30 % או יותר. 2. הסולפא הקודמת שקיבלה נקראת - SULFADIMETHOXINE 120 MG/CAP/ לגבי הנוכחית שאנו אמורים להתחיל עימה שוב - עדיין לא קיבלתי את הכדורים. 3. לגבי ארגז החול - החלפתי את החול כמה פעמים במהלך הטיפול הראשון - לפני תחילת הטיפול בכלל. שבוע לאחר שהתחילה לקבל אנטיביוטיקה, ושבוע לאחר שהטיפול בסולפא הסתיים. אני אחליף לה שוב. מכיוון שידוע לי שצריך להשאיר קצת מהחול הקודם בגלל הריח/המוכרות - מה אתה מציע לעשות... 4. ד.א. - אני ממשיכה לתת פרוביוטיקה רגילה.SYNBIOTIC D-C. האם לתת לה את הפרוביוטיקה עם הקאולין - PRO-KOLINּ פלוס. הרבה תודה בשמה ובשמי :-)) ! סשה

פרוביוטיקה לא יכולה להזיק לחתול ואף רק להועיל.....לגבי הארגז, מומלץ לנקותו על בסיס יומי במקרה זה היות וייתכן הדבקה מחודשת מהמצע. להחליף כל יום ואף לשטוף במים.עם/בלי אקונומיקה מדוללת, אם החתול מטייל בחוץ הוא יכול להדבק מחדש מהסביבה ומצייד מכרסמים. כפי שהתכתבנו בעבר הרבה פעמים קוקסידיה ממצאי אקראי ואינו הגורם בעיקר בחתולים בוגרים לכן אם השלשול ממשיך למרות נוכחות הקוקסידיה הייתי שולל מחלות אחרות שיכולות להתבטא בשלשול. חשוב להבין שהטיפול אינו משמיד את הטפיל אלא מעכב התפתחות ומאפשר למערכת החיסונית להתגבר על הנגיעות.

02/08/2017 | 22:24 | מאת: סשה

תודה ד"ר בלום. 1. האם יש מניעה לתת סבב נוסף של 21 כדורי סולפא...האם זה יכול להזיק לה... 2. לגבי החול - אני מנקה כל יום כמובן צואה ושתן. האם אתה מתכוון שאחליף כל יום את כל החול... ההנחיות אינן ברורות. האם תוכל להבהיר... 3. כאשר אני מחליפה את החול - נהוג להשאיר קצת חול מה"ישן" כדי לערב עם החול החדש כדי שתרגיש שזה "שלה". אז מה לעשות במקרה כזה...הרי עלולה שוב להדבק... 4. כיצד ייתכן שזיהוי קוקסידיה אצל סשה בצואה - זה ממצא אקראי אם נמצא אצלה כבר פעמיים בדגימת צואה...(ד.א.-היא אינה יוצאת החוצה.) 5. מה יכול לקרות לה באם לא תתגבר על הטפיל בעזרת המע' החיסונית שלה... המון תודה, סשה

המצאות קוקסידיה לא בהכרח אומר שזאת הסיבה לשלשול, היא קיימת בהרבה חתולים שאינם משלשלים, בחתולים צעירים (גורים) או חתולים עם מערכת חיסונית חלשה היא בדר"כ כן גורמת לשלשול, פחות בחתול בוגר בריא, אך כמובן שלא ניתן לשלול זאת בוודאות. 21 יום של טיפול היה אמור להביא לצמצום משמעותי בכמות הטפיל אך כמובן שזאת דעתי בלבד. כן חייבים להחליף את כל החול כל יום אחרת היא עלולה להידבק מהחול הישן שמכיל אאסוציסטות של הקוקסידה, לא הייתי מערבב לה חול ישן עם חדש, לפחות כרגע שמנסים לשלול נגיעות מחודשת בטפיל

מנהלי פורום וטרינריה