קולר חנק לאילוף גור רועה גרמני

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/07/2017 | 13:35 | מאת: יוסי

היי , הייתי אצל מאלף מוכר בתחום עם גור בן 3.5 חודשים השיטת אילוף שלו לרגלי היא עם קולר חנק האם זה מומלץ? בנוסף אם הכלב נובח על כלבים או משתולל הוא אמר לתת לו מכה בצד הגוף ולצעוק לא. אני לא התחברתי לשיטה והיא מפחידה אותי . רציתי לדעת אם זה גם יכול לפגוע בכלב מבחינת בריאותית ונפשית ? תודה

30/07/2017 | 10:43 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

יוסי שלום, קיימות שיטות אילוף שונות, רבות ומגוונות. לא כל שיטה תתאים לכל כלב וודאי לא לכל בעלים. ממליצה להתייעץ עם מאלפים נוספים ולמצוא את הדרך שתתאים לשניכם. לגבי הסכנות- בהחלט קיים סיכון (בריאותי) בשימוש בקולר חנק ויש דרך מאוד מסוימת לעבוד עמו. בהצלחה, עתליה

מנהלי פורום וטרינריה