גוש קטן ליד הבטן אצל כלבה בת 6 מעורבת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/07/2017 | 09:50 | מאת: כפיר

היי, לפני כשלושה שבועות גילינו גוש קטן ליד הבטן אצל הכלבה שלי (מעורבת בנונית בת 6) הלכנו לוטרינר השכונתי שלנו ומבדיקה שטחית (רק נגע בזה) אמר שנחכה עם זה קצת ונראה אם זה גדל. חזרנו אחריי שבועיים אליו (הגוש לא גדל) והוא הציע שנעשה לזה בדיקת ציטולוגיה שעשויה לשלול סוגים של גידולים. הוא אמר שהתשובות תוך 10 דקות מרגע הבדיקה. כמובן שהלכתי על זה אבל לא כל כך הבנתי מה התשובה שחזרה מהבדיקה. כמובן שהוא ניסה להסביר אבל מההרגשה שלי הוא לא נתן את כל המידע (אולי אני סתם פרנוראיד). זאת התשובה שחזרה: צלולריות נמוכה מעט תאי שומן ומעט תאי דם ודלקת. תאי קרמה רבים עם מבנה לא אחיד ומספר רב של פירובלסטים. קשה לקבוע מהצטיולגויה את חקור הגידול תוכלו לעזור לי לנסח את זה למשהו שאני כן אבין פחות או יותר? הוטרינר בכל מקרה ייעץ לנתח אותה, להוציא לה את הגוש ולשלוח אותו לבדיקה (ביוספסה). האם זה באמת הדבר הנכון לעשות? תודה מראש, כפיר.

אם לא ניתן בעזרת דיגום של מחט לאפיין את מהות המסה (קורה לא פעם אך הבדיקה זולה ולא פולשנית שבמקרים רבים ניתן לזהות את התהליך), ההמלצה היא להסיר ולשלוח להיסטופתלוגיה שבה מעבר לאוכלוסיית התאים בודקים גם את המבנה הרקמתי של המסה וזה נותן בדרך כלל את התשובה למהות התהליך. לא ניתן להסיק הרבה מתוצאות הדיגום לצערי.

27/07/2017 | 11:46 | מאת: כפיר

אז אתה ממליץ שכן לנתח ולהסיר את המסה ולשלוח לבדיקה? זהו הדרך היחידה לדעת את חומרת הבעיה? וכמה טיפול כזה עתיד לעלות? תודה רבה, כפיר

כל רופא ומחירון שלו....אני מסכים אם הווטרינר שאם רוצים לרדת למקור הבעיה ההמלצה לביופסיה. לגבי ההרדמה וניתוח יש להיוועץ עם הוטרינר שלכם

מנהלי פורום וטרינריה