ניקוי אוזניים איזה חומר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

14/06/2017 | 11:27 | מאת: רוני

שלום רב האם אפשר לנקות אוזניים לגור של כלב קטן עם צמר גפן ספוג מעט בשמן זית? או משהו אחר שנמצא בבית? תודה

לא, אין לנקות עם שמן זית ומקלות אוזניים. במידה ויש הפרשות אוזניים יש לקחת לבדיקה רפואית, לאבחן את הסיבה ולטפל בהתאם. בדרך כלל אוזניים של כלבים (גם גורים) נקיות וללא הפרשות. עודף הפרשות מעיד על בעיה בדרך לרוב.

15/06/2017 | 11:51 | מאת: רוני

דר שלום הכוונה לאוזן לא בפנים עמוק. זה לא הפרשות. אבל האוזניים נראות מלוכלכות. לא קרוב בכלל לפנים האוזן?

התשובה שלי לא השתנה......לא מכניסים מקלות אוזניים ושמנים למינהם. מקסימום לנקות עם פד גזה לח ללא חומרים נוספים ורק אפרכסת פנימית עם האצבע ללא כניסה לתעלה. ממליץ עדיין על בדיקה כי ריבוי הפרשות זה לא תקין

מנהלי פורום וטרינריה