גורת חתולים שתקועה על גג כב שבוע, מה לעשות?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

13/06/2017 | 10:23 | מאת: חן

סליחה מראש על ההודעה הארוכה, זה סיפור קצת מורכב. שלום, אני גרה בבית עם גינה שמוקפת מחסנים. לפני כמה חודשים המליטה על אחד הגגות חתולת רחוב. זו חתולה שאני מכירה שבאה הרבה לגינה שלי כבר שנה. היא לא נותנת לי לגעת בה והיא די תוקפנית. היו לה שתי גורות. את אחת הגורות האם העבירה ונשארה על אחת הגגות גורה אחת שפחדה מאד לרדת, למרות שהגג לא גבוה בכלל ויש אליו גישה מחומה (קפיצה של 30 ש"מ מהגג לחומה). הגורה הזו היתה על הגג שבוע שלם ולא הפסיקה ליילל. אמא שלה באה מדי פעם אבל מכיוון שהיא גורה גדולה היא לא באה הרבה. התחלתי לתת לה מים ואוכל כי ריחמתי עליה. ביום שישי האחרון כשבאתי לתת אוכל לגורה וניסיתי לתת לה בשר כדי לפתות אותה לרדת, האמא הגיעה, דרשה את הבשר לעצמה וכשהזזתי את היד היא קפצה עליי ושרטה אותי מתחת לעין. הייתי צריכה לקבל טיפול רפואי כי האזור התנפח ועכשיו אני על אנטיביוטיקה מזה. הגורה נשארה שם תקועה וכעבור יומיים הצלחתי איכשהו עם כלוב להעביר אותה לקרקע (הגורה גם לא ידידותית בכלל). כעבור כמה שעות גיליתי שהאמא העבירה אותה לגג של מחסן אחר (שגם גובל בגינה שלי) והגורה שוב תקועה שם, מייללת ומפחדת לזוז. אני מאד אוהבת חתולים ויש לי חתול בבית ואף פעם לא נתקלתי בהתנהגות כזאת. כאמור, זו לא גורה צעירה. היא בת חודשיים לפחות, אוכלת אוכל יבש אבל מפחדת מאד מגובה ואמא שלה שמה אותה בגובה כל הזמן. אולי חשוב לציין שגם אמא שלה היתה גורה די "דפוקה". היא נתקעה על עץ בגינה שלי בגובה 4 קומות במשך חמישה ימים והייתי צריכה להביא לוכד חתולים שיוריד אותה למטה.. בקיצור, הרבה צרות איתן. לאחר התקרית עם השריטה מתחת לעין אני לא רוצה להתקרב אליהן, אבל הגורה מייללת שם והיא רעבה וצמאה. מה כדאי לעשות?

ליצור קשר עם הפיקוח העירוני מוקד 106 על מנת שיסייעו בחילוץ הגורה

מנהלי פורום וטרינריה