כינים אצל כלבים שאלה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

10/06/2017 | 19:23 | מאת: רוני

שלום רב יש לי גורת הוואנז בת 10 שבועות. היום מצאתי בתוך האוזן שלה כינה. סביר להניח שזה מבנותי כי יש להן. 1. האם כינים מתרבים אצל כלב? 2. יכול להיות שזאת קרציה. למרות שעוד לא היתה בחוץ אף פעם? 3. באיזה גיל עושים טיפול לפרעושים וקרציות? תודה

אינני יכול לדעת באיזה טפיל מדובר אם בכלל ללא תמונה לצורך זיהוי ובאופן כללי, בגיל זה ניתן לופל נגד פרעושים קרציות וכינים ללא חשש. על מנת לבחור תכשיר מתאים יש להיוועץ עם הרופא המטפל. באופן כללי לכלבים יש כינים ספציפיים לכלבים אך הם יכולים בנסיבות מסוימות לגרום לגרד בבני אדם אך אינם יכולים להתרבות או לחיות לאורך זמן ללא נוכחות כלב. טיפול בכלב במקרים אלה יביא להיעלמות הגרד בבני אדם

11/06/2017 | 15:57 | מאת: רוני

וכינים של בני אדם. יכולים להתרבות על כלבים? תודה

לא...יש ספציפיות בין כינה למאכסן

מנהלי פורום וטרינריה