נשירה קיצונית בכלב שלי- ג'ק ראסל

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/04/2017 | 09:58 | מאת: מלי

שלום רב, יש לי כלב מעורב ג'ק ראסל בן כמה שנים. החלפתי לכלב את האוכל מספר פעמים, בגלל שהוא בררן עם אוכל. עד לפני מספר חודשים הייתי מאכילה אותו בדוגלי גזע קטן והכל היה בסדר מלבד שהוא ירד מעט במשקל. המליצו לי לתת לו אוכל איכותי יותר אז עברתי לאקאנה גזע קטן עוף. מאז שהחלפתי לו את האוכל, יש לו נשירה רצינית, והוא גם עייף. השאלה שלי, איך יכול להיות שעם אוכל פחות איכותי הוא היה יותר עירני ומרגיש טוב ובלי נשירה? וכיום הפרווה שלו ממש נושרת, סיפרתי אותו ולמרות זאת הנשירה רצינית. מה אתה ממליץ לי לעשות? לחזור לדוגלי? או פשוט להחליף שוב לאוכל אחר ולא אקאנה? תודה רבה.

ייתכן שהגיב יותר טוב למזון הקודם אך ייתכן שמבחינה בריאותית משהו אינו כשורה ולכן ההמלצה לבדיקה רפואית לשלול גורמים רפואיים לנשירה ולעייפות יתר

05/05/2017 | 10:35 | מאת: דר' שאלה נוספת ברשותך

תודה רבה דר' על המענה, השאלה שלי האם אוכל לתת לכלב 2 סוגי מזון? כלומר בבוקר אקאנה ובצהריים דוגלי? מה דעתך על שילוב בין שנו מזונות? אשמח לתגובה. תודה רבה

כפי שד"ר בלום ענה לך ייתכן והעייפות והנשירה אינם קשורים בסוג המזון ולכן מומלץ בכל מקרה על בדיקה רפואית. לגבי שילוב שני מזונות אפשרי אולם בדרך כלל אין הרבה הגיון לעשות זאת כי מזון כלבים איכותי אמור לספק את כל הצרכים של הכלב. בכל מקרה אם מחלקים את הארוחה לפעמיים עדיף בהפרש של כ-12 שעות משמע בוקר וערב ולא בוקר וצהריים. בהצלחה!

מנהלי פורום וטרינריה