סוגיה לגבי הפצעים בפה של הכלב - אדי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

19/04/2017 | 23:10 | מאת: פצע בפה של הכלב

שלום רב, הכלב שלי עבר לפני כשבוע וחצי חיסון משושה, באותו היום של החיסון הוא היה אפטי, הקיא ושלשל. בבוקר שאחרי היינו אצל הוטרינר והוא הביא לו נוזלים וזריקה אשר תסייע לו להתאושש. שלושה ימים לאחר מכן הכלב המשיך להיות אפטי, שילשל, ואף היה לו חוסר איזון כשאעמד. הלכתי בשנית לוטרינר אשר ערך לו בדיקות והמליץ לאשפזו יממה אחת. היום, יומיים לאחר שחזרנו מהוטרינר חל שיפור במצבו של כלבי. *שכחתי לציין, הוא כלב שאימצתי מהרחוב, בן חצי שנה ושוקל 5קילו* הכלב לא אוכל בונזו מאז החיסון, הוא אוכל בשר שאני מבשלת עבורו. אתמול בערב נוכחתי לראות כי כואב לו בחלל הפה, קיימים לו פצעים בצידי הפה העליונים,ניראה כמו אפטות אך לא כמו פפילומה. רציתי לדעת מה פשר הדבר? האם זה קשור למה ששיתפתי? וכיצד ניתן לרפא זו בדרך טבעית? שאלה נוספת - מדוע לדעתך הכלב הגיב כך לחיסון? תודה!! דניאל

כלבים יכולים להיות מעט רגישים לחיסון. החיסון על פי רוב מכיל מרכיב של וירוס מוחלש ועל כן יכול לגרום לכלב להרגיש מעט ירוד יום-יומיים לאחר חיסון. לגבי פשר הפצעים בפה-מחייב בדיקה רפואית להבין פשר העניין ומתן טיפול בהתאם.

20/04/2017 | 23:54 | מאת: דניאל

תודה ד"ר על תשובתך! בנוסף, מצרפת לך תמונה של מצב הפה של כלבי. אחד מהשיניים התחתונות יש קצת דם. אציין כי יש לו ריח רע מהפה וכי הוא נמנע מלאכול, הבאתי לו אופטלגין ולאחר חצי שעה הוא אכל מעט בשר שריסקתי לו. אשמח אם תאמר לי האם יש לו דלקת חניכיים על פי התסמינים והתמונה שצרפתי. כמו כן, האם ישנו טיפול אנטיביוטי מבלי לעבור ניתוח. שוב תודה, דניאל

מנהלי פורום וטרינריה