צואת ציפורים ויונים בהריון

דיון מתוך פורום  וטרינריה

16/04/2017 | 01:50 | מאת: ענבל

שלום לכל הרופאים. לפני מספר ימים באתי במגע חיצוני בלבד!!! עם צואת יונה שחירבנה עלי מעץ גבוה. כמובן שמיד שטפתי את ידי במים חמים ולאחר מספר דקות גם עם סבון כאשר לא היה מגע כלל בין היד לפי. לאחר התייעצות עם שני מרכזים וטרינריים ורופא הנשים שלי נאמר לי בפירוש כי צואת יונים או ציפורים לא נושאת את נגיף הטוקסו שהוא מסוכן עבור נשים בהריון כמוני שלא מחוסנות. יש בה כמובן סכנות אחרות.... אינני מפקפקת בתשובתם והבנתי שהחתול הוא הצרה הגדולה. צואתו יותר נכון. אבל השאלה שלי היא כזו? על סמך מה הקביעה כי בצואת ציפורים אין את הפרזיט? האם נעשו מחקרים או בדיקות רפואיות.? מעניין אותי מאיפה באה הקביעה כי החתול הוא המאסחן הסופי? הרי יש מאות סוגים של יונים וציפורים ? איך ניתן להכליל ולהגיד כי עופות בכללותן לא נושאות טוקסו? האם אי פעם צואת יונים או ציפורים נבדקה לראות אילו מחלות היא מכילה ? אשמח לתשובה על מנת לצאת מהחרדות האלו שמקשות עליי מאוד כבר כמה ימים. עם כל הלחץ שכרוך ממילא בהריון ראשון .תודה לכם.

החתול הוא אכן המאכסן הסופי של הטוקסופלסמה. החתול מפריש בצואתו את הביצים ועל כן צואתו מהווה מקור הדבקה אך החתול אינו הצרה הגדולה של המחלה היות ואכילת בשר נא, אכילת פירות וירקות לא שטופים ועבודת גינון ללא אמצעי זהירות מתאימים כגון כפפות מהוות מקור הדבקה נפוצות יותר, יחד עם זאת אין לזלזל ביכולת ההדבקות מחתול אך כל עוד נוקטים אמצעי זהירות מתאימים, סיכוי ההדבקה נמוכים. היו בידודים של טוקסופלסמה מיונים והם יכולים לחלות במחלה אך הם אינם מעבירים את המחלה על ידי מגע בצואה ובכל מקרה שטפת את הידיים אז סיבה לדאגה

17/04/2017 | 23:00 | מאת: ענבל

דוקטור תודה רבה על העזרה והסבלנות.

מנהלי פורום וטרינריה